maandag 16 juni 2014

Rijst

Vandaag een huwelijkskaartje gemaakt. Nog nooit een kaartje gemaakt met dit als thema, maar vind dat hij aardig gelukt is. Met dit kaartje wil ik mee doen met vijf verschillende challenges. De eerste en dat is ook waar dit kaartje het meest bij aansluit is die van The Sisterhood of Crafters. Zij hebben als thema Weddings. De tweede challenge is die van Crafter's Cafe, hun thema is White and one other colour, nu kunnen jullie natuurlijk zo langzamerhand wel raden welke kleur de "andere" dan is; jep roze. De derde challenge is die van de Lift Challenge, hun opdracht was; maak een " Shaker card " oftewel een " schudkaart ". Nu dacht ik natuurlijk meteen dan moet er rijst in! De vierde challenge is die van Dies R Us hun challenge thema is ook wedding. De laatste challenge is die van Marianne Design Divas, hun opdracht was bloemen, nu vindt ik dat er op een huwelijkskaart bloemen horen dus deze zitten er ook bij, al zij het niet zoveel... tevens moesteen er minimaal drie Marianne Design producten gebruikt zijn, nu had ik voordat ik een week geleden begon nog niet zoveel van deze producten maar ik heb er een aantal gekocht. Dus de drie red ik.

Misschien kan iemand me daar dan ook nog een vraag over beantwoorden, ik heb met het artikel: CR1272 (daisy and leaves) het probleem dat hij hem zo strak stanst dat wanneer ik de blaadjes eruit wil halen ze bijna allemaal breken omdat hij er zo strak in zit. Dan gebruik ik normaal papier (cardstock) en de Big Shot. iemand een idee waar dat aan kan liggen? Mocht je het weten laat dan even een berichtje achter!

Dan weer terug naar mijn kaartje, dit is hem geworden: Ik heb van roze cardstock een basiskaart gemaakt van 14 x 14, daarboven op een wit cardstock van 13,5 x 13,5. De hoeken heb ik afgerond met een afrondpons. Op alle roze hoeken van de basiskaart heb ik een witte plakparel geplakt. Op alle witte hoeken een roze plakparel. In het midden bovenin heb ik met roze inkt het woord Huwelijk gestempelt. Met een stempel van Marianne Design. Rechts in het midden heb ik 2 hartjes van parels, deze zijn van Marianne design. De Swirls links en rechts heb ik gestanst uit wit cardstock en daarboven op bij ieder 3 roze plakparels geplakt. De swirl is een stans van Marianne Design. Rechtsboven in heb ik een grote witte bloem met plakparel en 2 kleine roze roosjes geplakt.Rechts onderin heb ik een digi stempel gebruikt van 2 Cute Ink genaamd; Tuxedo Penguin Wedding. Deze heb ik ingekleurd met mijn Derwent potloden, daarna verwerkt met reukloze terpentine en doezelaars. Ik heb twee maal van wit cardstock de Cirkel stans van Marianne Design gestanst. Ik heb één maal een cirkel geknipt van Mika. De mika cirkel heb ik op één van de cirkel stansen geplakt. De digi stempel uit gestanst met een ronde stans en vervolgens op de andere cirkel stans geplakt. Nu kwam de uitdaging... Het moest een "schudkaart" worden. Ik had al wat filmpjes opgezocht op You Tube maar dat waren over het algemeen allemaal vierkante of rechthoekige schudkaarten en allemaal zo klein voor mijn gevoel. Je hebt speciale 3-d Foam die speciaal is voor "schudkaarten" maar ja die heb ik natuurlijk niet in huis... Geprobeerd met normale 3-d tape dat was te breed uiteindelijk maar mijn 3-d vierkantjes door de midden gesneden en deze keurig om de cirkel heen geplakt... De Rijst erin gedaan en de cirkel met mika erboven op geplakt en warempel het bleef nog zitten ook! Als laatste het geheel rechtsonder in geplakt.

Met deze kaart wil ik graag mee doen met de volgende challenges. The Sisterhood of Crafters; Weddings. Crafter's Cafe; Challenge # 67 White and one other colour. Lift Challenge; Liftkaart #68. Dies R Us; Challenge#4 Wedding. Marianne's Design Divas; Flowers Challenge and candy.

Liefs, Marieke10 opmerkingen:

 1. OMG this is so, so adorable! And how clever of you to use 'rice' as the shaker on this precious wedding card! Thanks so much for joining us at The Sisterhood’s ‘WEDDING’ challenge and please come back again soon!
  Darlene
  one of the 'Sistahs'
  The Sisterhood of Crafters
  DAR’S CRAFTY CREATIONS
  P.S. Your card also fits the Wedding Challenge going on right now at Dies R Us

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Thanks for the sweet comment om my card, also thanks for the tip!

  Greetz,
  Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Erg leuk je kaartje, en het plaatje is zo cute. Leuk gedaan, dank je wel!
  Ik laat het eerste laagje cardstock nog wel eens zitten. Bij nogmaals uitsnijden, krijg je t er iets makkelijker uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een snoepie van een kaart! Liep plaatje en ja... bij een huwelijk hoort rijst! Leuk dat je meedoet met de Liftchallenge!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. I'm back with a different DT hat on today! STILL LOVE this creation and all the little pearl accents are just perfect! Thanks so much for playing in our ‘WEDDING’ challenge at Dies R Us! Please come back again soon!

  Darlene (DRU Team Leader)
  DIES R US CHALLENGE BLOG
  DAR’S CRAFTY CREATIONS

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Rijst, wat origineel! Grappig gedaan, bedankt voor het meedoen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. sweet little card. I love the rice in your shaker, very original! Thanks for joining us for our Wedding challenge.

  Alicia (Dies R Us DT)
  MaxiBelle Studio

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ohh, I love shaker card!! And yours is really wonderful! Love the sweet image!
  Thank you for joining our wedding challenge at Dies R Us. Wish to see you again next time :)
  Hugs, Mikha

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een leuke kaart.
  Hartelijk dank voor uw deelname aan de MD Divas Challenge.
  Met vriendelijke groet, Ulla DT

  BeantwoordenVerwijderen