zondag 23 juni 2019

Gastdesigner Dutch Card Lovers - Mood board

Hallo allemaal,

Twee weken geleden won ik de challenge bij het Dutch Card Lovers blog, ik mocht als prijs een keer gast designer zijn en dat laat ik me natuurlijk geen twee keer aan me voorbij gaan. Deze keer is de uitdaging om gebruik te maken van een Mood board. Toen ik de eerste keer het mood board zag moest ik wel even slikken wat het is een wel een hele uitgesproken kleurencombinatie. Maar ik laat me niet zomaar uit het veld slaan dus zo ging ik er woensdagavond mee aan de slag met deze kaart als resultaat.


Voor de basis gebruikte ik een stencil en grijze inkt. Ik bracht de stenen aan en spetterde er daarna met wat witte inkt op de stenen om het zo een beetje te breken. Stanste het uit met een rechthoekige stans en daarna nogmaals met de ronde stans voor de bovenzijde.


Stanste het raam uit verschillende kleuren cardstock en designpapier en plakte alles aan elkaar. Sneed een stuk wit cardstock en stempelde er de harten op met een achtergrond stempel en plakte dit achter het raam. 

De tekst heat emboste ik op een stuk donkergrijs cardstock en plakte ik op het geheel. Daarover ging dan weer het raam .


Stempelde de kat, vlinders en de tak en kleurde ze in met mijn Copic markers. Stanste ze uit met bijbehorende stansen en plakte ze op de kaart. Dit alles ging op een wit stuk cardstock en daarna op een topfold donker grijze kaart.


Dit was het mood board wat we hoorde te volgen en sommige hebben misschien al wel gezien dat ik de schets van My Favorite Things heb gebruikt om de kaart te maken.

Heb een heerlijke dag!

Groet, Marieke

Met het kaartje doe ik graag mee met de volgende challenge's:
My Favorite Things - Sketch Challenge

Stempels: Purrfect Friends, Forever and Owlways, Deepest sympathy, Scattered hearts achtergrond stempel
Stansen: Purrfect Friends, Forever and Owlways, A2 rectangle stax, Classic window, Stitched basic edges, blueprint 27 (banner)
Inkten: Tsukineko Versamark, Memento Tuxedo black, Cement gray hybrid ink
Papier: Steel grey, Smooth white, Lemon drop en sweet celebration paper pack.
Overig: Small brick wall stencil

5 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige inspiratiekaart heb je gemaakt, Marieke! Echt heel mooi, ook al moest je even wennen aan de inspiratiefoto.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Marieke,
  Heel leuk kaartje voor DCL!
  Je hebt het mood board mooi toegepast.
  Ook leuk is de stenen achtergrond (lopende challenge bij knutsel en kadootjes).
  Ik ben je gaan volgen. Je maakt mooie frisse kaarten, daar hou ik wel van.
  Ik zag het rompertje met de eendjes, ik moet een babykaartje maken, mag ik dit idee gebruiken?
  Lieve groetjes Crealientje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo,

   Leuk dat je me bent gaan volgen en bedankt voor je compliment. Ik denk dat hij bij Knutsels en kadootjes niet mee mag doen omdat deze post een uur eerder geplaatst is dan die van hen. Natuurlijk mag je mijn kaarten ter inspiratie gebruiken, ik voel me altijd vereerd wanneer mensen inspiratie uit mijn kaarten halen!

   Groet, Marieke

   Verwijderen
 3. zo'n lieve creatie weer. vind je kaartje weer erg leuk

  groet Debby

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtig kaartje maakte je met het moodboard! Ik vind de combinatie van tekst en beeld ook heel mooi gevonden, gaaf hoor!!

  BeantwoordenVerwijderen