vrijdag 1 december 2017

Colourstock Copic Designteam - Tutorial flower coloring

Hallo Copic fans,


Vandaag is het het mijn beurt om jullie weer eens wat te laten zien. Ditmaal een kaart met een mooie bloem van Katzelkraft genaamd Fleurs Doodle.


Met Memento Tuxedo black stempelde ik de bloem op een stuk Copic papier vervolgens maskte ik de bloemen af met mijn Molotov masking pen. Ik bracht de achtergrond aan met de volgende kleuren distress inkt: Peacock Feathers, Milled Lavender en Victorian velvet. 

Door middel van stencils, stempels,  witte Molotov Acrylic marker en structuurpasta maakte ik het een geheel. Ik kleurde de bloemen eerst in voordat ik het een geheel knipte door gebruik te maken van een shape art mal van Dutch Doobadoo.


Met BV17 kleur ik de binnenkant van de bloemen in. Vervolgens pak ik mijn BV13 en blend de kleur uit, ook verleng ik het geheel


Ik maak het compleet door de bloemen te blenden en in te kleuren met BV11. De volgende stap is om met je BG18 het blad in te kleuren en de binnenkant van de bloemen


Met BG15 en BG13 blend ik het uit en zorg er voor dat het blad en de stam van de bloemen vol gekleurd zijn. 


Tenslotte ga ik met BV11 over alle zwarte lijnen heen en om de bloemen om het geheel te voorzien van een "schaduw". 


De kleuren vindt ik niet volledig tot zijn recht komen en maak de keuze om het nogmaals in te kleuren. De stempel, stempel ik nogmaals op Copic papier en herhaal de stappen zoals hierboven benoemd zijn. Ditmaal knip ik de bloemen uit en vouw ze zodat het een mooi 3-d effect geeft. Als laatste bewerk ik de bloemen met een Wink of Stella clear glitterpen.


De stempel Congrats! is een stempel uit een set van Noor! Design. Uit wit en paars cardstock knipte ik nogmaals de Shape art mal en plakte alles op elkaar.


Als laatste een foto met de Copic kleuren die ik heb gebruikt.

Hopelijk was hij leerzaam voor jullie en gaan jullie er ook gauw mee aan de slag, tot de volgende tutorial!1 opmerking: